Districkt Coffee

Districkt Coffee

DISTRICKT is romig en heeft een volle body met lichte tonen van noten, pure chocolade en donkerrood fruit. Perfect voor een elegante filterkoffie of smaakvolle espresso met een fruity kick.

Peru

Voor ons label gebruiken we een single uit Peru. Op 1900 meter boven zeeniveau in de Churupampa plantage staat het vol met Arabica koffieplanten. De koffiebessen worden handgeplukt zodra ze rijp zijn. De dieprode bes wordt gewassen, verliest zijn vliesje en wordt dubbel gefermenteerd met een handpulper. Na het fermenteren wordt de bes nog één keer gewassen waarna ze naar de droogbedden gaan. Nu blijft er alleen de boon van de bes over, honderden perfect rijpe bonen liggen verspreid op verhoogde bedden om in de zon te drogen. Het eindresultaat is de groene boon.

De groene bonen komen in gelijke maat, vorm en kleur naar Nederland. Zonder defecten, want zo halen we de meeste smaak uit de koffie. Niet te licht en niet te donker, met precisie gebrand om de kick van de koffie tot zijn recht te laten komen. We kozen voor de boon van één plantage, één batch en één dezelfde oogst. Een single van Churupampa.

Thuis koffie zetten zoals bij Down Town en Bairro Alto?

Wij maken thuis graag een espresso met een percolator of een espressomachine. En een filterkoffie met een Moccamaster, Clever Dripper of Kalita. Dan komt DISTRICKT koffie goed tot zijn recht.